Paraglajding je jedan od najpopularnijih aero sportova danas i jedan od najlakših načina za ispunjenje čovjekovog sna o letenju.
Durmitor sa svojom ljepotom pruža sjajnu priliku kako za solo i tako i za tandem paraglajding.
Tandem paraglajding let je vrlo prijatno iskustvo i svako može učestvovati. Kao tandem paraglajding putniku, nije vam potrebno bilo kakvo prethodno znanje o paraglajdingu uopšte. Tandem let se obavlja sa profesionalnim tandem pilotom i on će vam objasniti sve što treba da znate, neposredno prije leta. Važno je da obratite pažnju na uputstva koja dobijate od pilota (koja su vrlo jednostavna) i da imate potpuno povjerenje u pilotove sposobnosti. Polijetanje je jednostavno (obično samo nekoliko koraka) i slijetanja su generalno mekana.
Ako odlučite da zadržite uspomenu na svoj let u obliku fotografija i videozapisa, vaš pilot nosi širokougaonu digitalnu kameru koja se montira na produžni monopod. Tokom tandem leta, on će uhvatiti ne samo prekrasan pogled, već i vaš osmjeh. Vaše fotografije i videozapisi u letu dobijate na USB memorijskoj kartici koju možete i kasnije koristiti.
Poletna stanica se nalazi odmah ispod vrha Savin Kuk, na 2200 m.n.v.
Tokom leta sjedite u udobnom pojasu sa pogledom od 360 stepeni na Durmitor i Crno Jezero. Takođe, moći ćete da komunicirate sa pilotom.
Trajanje leta zavisi od vremenskih uslova (15-20 min), ali u svakom slučaju obećavamo vam dobar provod!
Prije leta, svaki putnik je dužan potpisati izjavu o preuzimanju odgovornosti za rizike. Ako putnik ima manje od 18 godina, potrebno je da jedan od roditelja ili staratelja potpiše izjavu